Для роботи в студіях, майстернях та в домашніх умовах краще використовувати печі з вертикальним завантаженням.
Компанія Rohde випускає три основні серії печей із вертикальним завантаженням: Ecotop, TE MCC+ та TE-S.
Серія MCC+ - печі для щоденної роботи при температурі 1200-1250°C, хоча їх футерування та конструкція допускає випалення і до 1300°C.
Печі серії S призначені для щоденної роботи за 1250-1300°C.
Серія Ecotop - це економічніші печі, з новою теплоізоляцією, аналогічні по конструкції печам серій МСС+ і S. Контролер стоїть найпростіший, при необхідності можна замовити складніший контролер, наприклад, якщо буде потрібен 3-зонний контроль температури, тобто.дуже висока однорідність випалу, і в подібних випадках.
Основні особливості печей із вертикальним завантаженням фірми Helmut Rohde GmbH: компактність: легко переміщається на склад, якщо вона не потрібна в найближчі кілька тижнів. повний контроль завантаження: огляд кожного виробу з усіх боків. Це особливо важливо при завантаженні виробів на кількох полицях мала вага - через відсутність необхідності тримати на вазі двері, печам з верхнім завантаженням не потрібен жорсткий та важкий металевий каркас розбірність та мобільність: будь-яка піч легко переміщається на будь-який поверх навіть у дуже вузькі двері, що важливо під час роботи в орендованих приміщеннях.
Печі серії BT. У них поєднується вся зручність верхнього завантаження та розбірність із жорсткістю конструкції.
Ковпакові печі, серія HE. Призначені для роботи з цільними габаритними виробами.
Основні особливості печей із фронтальним завантаженням фірми Helmut Rohde GmbH: Камерні печі солідніше: важче, жорсткіше. Їхні плюси: стаціонарність, тобто. можна використовувати простір під піччю та над піччю, наприклад, для сушарки; зворотний бік - велика вага та незручності при переїздах і переміщеннях, навіть усередині одного приміщення, можливість фронтального завантаження великих робіт за допомогою навантажувача тощо. пристрої; камерні печі мають прямокутну конфігурацію. Тому в них увійде більше кахлів, ніж у круглу піч із верхнім завантаженням. Можна регулювати повітряний потік через піч і навіть організувати продування печі.
Печі серії KE-В призначені для студій, вони дешевші за рахунок більш простого розташування нагрівачів.
Печі серії KE-S та серії KE-N - серйозні професійні печі з температурою випалу до 1400°C.
У печей серії KE-N спіральні нагрівачі розташовані в пазах вогнетриву стінок, печей серії KE-S - на трубках, крім того, печі S мають кращу, тришарову, теплоізоляцію.
Газові печі фірми Helmut Rohde GmbH. Печі для звичайного газового випалу розраховані на максимальну температуру близько 1300°С, вони можуть бути у виконанні з верхнім завантаженням - серія TG - та у виконанні з фронтальним завантаженням - серія KG. Головне і в тій і в іншій серії - пальник розташований усередині камери. У цього пальника керамічне виконання робочої частини. На пальниках встановлено електричне запалювання.
Печі для раку-випалу. Вони розвивають температуру до 1150 ° С, і цього дуже часто достатньо для повного і глибоко відновлення, а також для якісного випалу в окисному середовищі кераміки різних сортів з глазурами багатьох видів. Вони можуть бути з верхнім завантаженням - серія TR-і з фронтальним завантаженням - серія KR. Головна відмінність цих печей – у конструкції пальника. Пальник як би сам собою стоїть поруч із піччю і подає полум'я в піч через пальниковий отвір. Звідси й обмеження температури. Зате розпалити пальник можна просто сірниками. На додачу один і той же пальник можна використовувати по черзі на різних печах, у тому числі в печі власної конструкції.
Автоматика газових печей куди складніша за автоматику звичайних електричних. Відповідно дорожче. Вона не входить до жодної стандартної комплектації. Автоматика має на увазі ведення температурного режиму по заданій кривій. І має на увазі регулювання α - тобто. відносини газ/повітря.